Benicio del Toro och Halle Berry förenas i sorg i Susanne Biers nya film.

Kino - Analysera mera! Om film som ångestdämpare och gråtkatalysator.

P1 fredag 28 mars kl. 18.15 och 30/3 kl. 16.03

Möt regissören Susanne Bier som gör Hollywooddebut med dramat ”Things we lost in the fire” där hon sin vana trogen kryper in i huvudpersonernas inre. Det handlar om sorgens mekanismer och kampen för att gå vidare. En film som kanske i sig har läkande kraft?

Filmterapeuten Ursula S. Henningsson tror i alla fall på spelfilmens möjligheter att lära människor empati och hjälpa dem att förstå sig själva. Hör henne hålla i gruppterapi med en misstänksam Kinoredaktion. För hur sunt är det att använda rom-koms som psykofarmaka? Eller att bryta ihop efter en visning av ”Farväl Falkenberg”? Och varför är det så plågsamt att se om filmerna man älskade som tonåring?

I veckans klassiker minns vi tv-serien ”MASH”. I år är det 25 år sedan det sista avsnittet sändes av den anarkistiska krigskomedin, som testade gränserna med sin svarta humor inramad av Koreakrigets grymheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista