Nya Vågen med Kerstin Wixe

P1 tisdag 3 juni kl 14.03 och 4/6 kl 18.15

Är det utanför storstadsregionerna som nya, stora och globala kulturprojekt kommer att växa fram? Är det invånarna i Arvidsjaur, Arvika, Östersund eller Svalöv som kommer att bo nära de otippade musikföreställningarna och konstupplevelserna? Är själva glesbygden kanske en förutsättning för framtidens kultur?

Detta diskuteras i Nya Vågen från Luleå.  i Riddarhyttan och nyetablering i Östersund är lyckade exempel på kultursatsningar utanför storstadsregionen.

Medverkar gör Jan Åman från Färgfabriken, Anders Ohlson från Teatermaskinen och Jonas Anderson från Stiftelsen Framtidens Kultur.

Nya Vågen handlar också om filmen Varg som blivit både en kritiker- och publikframgång. Drygt 100 000 personer runt om i landet har sett filmen sedan premiären i april.

Medverkar gör Roger Wilson, filmkritiker, Marianne Söderberg, filmare och kulturredaktör och Patrik Boström, kulturredaktör.

Programledare för Nya Vågen, som sänds från Luleå, är Kerstin Wixe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista