Biblioteket med Klassikerrummet

P1 måndag 9 juni 14.03 och tisdag 10 juni 18.15

Ny satsning i Klassikerrummet om olika sorters sagor tre måndagar framöver.

Almapristagaren Sonya Hartnett svarar på frågor som hon aldrig fått förut och förklarar varför hennes engelska har ord som inte finns i något lexikon.

Elsie Johanssons nya bok ”Sin ensamma kropp” är en utvecklingsroman om en äldre kvinna som inser att det aldrig är för sent att förändra sitt liv. Vi har träffat Elsie Johansson och pratar om vad det är som krävs för att en människa skall förändras. Nu kommer Katitzi på romanes för första gången. Bokens översättare, Hans Caldaras, berättar varför det händer först nu - nästan fyrtio år efter att boken skrevs.

I Klassikerrummet svingas det stridsyxor och mumlas one-liners. Maarja Talgre med gästerna Mats Arvidsson och Göran Everdahl diskuterar Njals saga som är den mest berömda av de gamla isländska släktsagorna. Sagor, sägner och historier kan vara mycket olika. Det kommer lyssnarna att få erfara i vår serie.

Programledare: Louise Epstein och Anna Tullberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista