Romanfest! Sveriges Radio firar Romanpriset 10 år

P1 söndag 20 april kl 13.05 - 17.45 (med avbrott för Dagens Eko och Sjöväder)

Lyssnarjuryn ställer frågor till årets vinnare av Sveriges Radios Romanpris, Torgny Lindgren. Det är upptakten till en nästan fem timmar lång Romanfest i P1 med anledning av att Romanpriset i år fyller 10 år. Årets vinnare intervjuas och tidigare vinnare av priset läser nyskrivna texter. Hör Lars Andersson, Carola Hansson, Henning Mankell, Magnus Dahlström, Elisabeth Rynell, Magnus Florin, Beate Grimsrud, Agneta Pleijel och Kerstin Norborg. Och årets vinnare.

Det blir också reportage från när och fjärran. Programledarna Maarja Talgre och Karsten Thurfjell med spännande, initierade och oväntade gäster diskuterar frågor som: Vad är en roman för något? Hur är tillståndet för den svenska romanen just nu? Hur ser det ut i andra länder? Vad når oss av det som skrivs i vår omvärld? Hur har synen på romanen förändrats. Vad är en bra roman för barn? Projektledare är Monica Lauritzen och producent Elin Claeson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".