Kulturradion: Uttryckslabbet

P1 torsdag 1 maj kl. 14.15, repris 2/5 kl. 18. 25

Uttryckslabbet är ett sinnenas forskarteam - ett kulturellt nätverk där gränserna raseras. Bo Nordström har besökt Uttryckslabbet på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och träffat Eva Dal , Anette Junebro, Karin Mailänder och Mikael Norlind. Det är fyra konstnärer som samarbetar i Uttryckslabbet, samtidigt som dom också gör egna föreställningar och tar egna uppdrag.

Uttryckslabbet är inspirerat av Per Lilienberg. Han var tidigare under många år rektor för konstkolan i Gerlesborg vid Bohuskusten och de fyra i Uttryckslabbet har tagit fasta på hans nyfikenhet , utrycksvilja och vision att koppla samman vetenskap och konst.

Han gick bort förra året men Uttryckslabbet fortsätter att arbeta i hans anda. Eva Dal och Mikael Norlind är i första hand skådespelare i den fysiska teaterns anda, Karin Mailänder är scenograf och Anette Junebro är skulptör och grafiker, men alla möter varandra i gränsöverskridande föreställningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".