1 av 2
Leif GW Persson, Anna Hallberg och Agneta Klingspor Foto: Louise Epstein
2 av 2
W. G. Sebald

Biblioteket med Bokcirkeln

P1 måndag 30 mars kl 14.03 samt 31/3 kl 18.15

Den efterfrågade programpunkten Bokcirkeln är tillbaka. Nu med författarna Leif GW Persson, Agneta Klingspor och poeten Anna Hallberg. Bokcirkeln träffas sex måndagar i rad och klämmer norskfödda Cora Sandels tre romaner om Alberte, skrivna 1926-1939.

- Jag är drabbad av Albertes liv. Man mår dåligt för att hon mår dåligt och det tyder på att det är en bra bok, säger Leif GW Persson.

Cirkelledare är Marie Lundström.

 

Men Biblioteket handlar också om den tyske författaren W. G Sebald som skrev originella essäer om historia, resor och sammanträffanden. Hans böcker blandar fiktion och verklighet på ett oroande sätt. Sebald har många fans, men hans böcker är inget för stressade. Det krävs tålamod och lugn för att uppskatta mångtydigheten i hans texter. Flera av hans böcker finns redan på svenska och nu kommer också essädebuten Svindel. Känslor. Biblioteket gör en guidad tur genom Sebalds böcker för att besvara frågan om han är lika bra som sitt rykte.

Programledare: Louise Epstein och Jenny Teleman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".