1 av 2
Stian Hole foto: Anna Tullberg
2 av 2
Lise Indahl foto: Louise Epstein

Biblioteket med Bokcirkeln

P1 måndag 6 april kl 14.03 och 7/4 kl 18.15

”Jag skriver om mig. Du läser om dig”. Ja så säger den innovative och prisbelönte norske barnboksförfattaren Stian Hole. Både vuxna och barn älskar hans bilderböcker om sexårige Herman, som funderar mycket över livet. Vi har träffat Stian Hole i Oslo.

På senare år har det blivit vanligare att skildra svåra val i böcker för mellanstadiebarn. Skall jag bo med mamma eller pappa när de skiljt sig? Eller som i Lise Indahls ”Den osynliga” fly till skogs med en illegal flyktig. Vi har undersökt hur barnens ansvar ser ut i ett samhälle där individens roll blir allt viktigare.

Bokcirkeln har till andra träffen läst ut Cora Sandels roman Alberte och Jakob. Vad säger författarna Leif GW Persson, Agneta Klingspor och Anna Hallberg om Albertes självmordsförsök? Älskar Alberte livet? Varför vill hon i så fall gå till botten? Cirkelledare är Marie Lundström.

Programledare: Anna Tullberg och Louise Epstein

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".