Ulf Karl Olov Nilsson foto: Anna Danielsson

Biblioteket med Bokcirkeln: En av Sveriges roligaste poeter

P1 måndag 27 april kl 14.03 samt 28/4 kl 18.15 

Ulf Karl Olov Nilsson är inte bara psykolog - han har också kallats en av landets roligaste poeter. Efter ett tiotal diktsamlingar har han blivit en respekterad och prisbelönt företrädare för den yngre generation som gärna blandar genrer, stilar och tonfall utan hänsyn till konventioner.

Den nya diktsamlingen ”Barndomstolen” visar prov på både humor och djupaste allvar. Biblioteket åkte till mottagningen i Göteborg och pratade med UKON om människovärde och Hollands undergång.

Bokcirkeln tar sig idag an sista boken i Cora Sandels Alberte-trilogi. I romanen Bara Alberte sitter vår huvudperson med lösa lappar plus en skräckinjagande mängd anteckningar och undrar om det kan bli någon bok av alltihop. Författarna Leif GW Persson, Agneta Klingspor och Anna Hallberg ger Alberte sina bästa råd om hur man kommer igång att skriva och får boken klar. Cirkelledare är Marie Lundström.

Programledare: Louise Epstein

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".