Kino - Bland änglar, helgon och tysk brytning

P1 fredag 8 maj kl 18.15 och 10/5 kl 16.03

Det är fullproppat med filmlegender i veckans Kino. Vi träffar mannen som alltid varit odödlig på film, Roger Moore. Nu har det blivit dags för honom att sammanfatta sitt liv i en självbiografi där han bla berättar om din kamp mot prostatacansern.

I veckans Kino berättar han om sin syn på åldrandet och döden.

”Då kan man lika gärna kittla varandra” är namnet på en ny bok om Allan Edwall, som kommer ut i dagarna. Kino har snokat i arkiven och bland vännernas minnen för att försöka ringa in filmregissören Edwall.

Dessutom har vi gått på stand up-show med kultregissören John Waters, samt hängt med den just nu hetaste unga filmstjärnan i Hollywood - Miley Cyrus som aka Hannah Montana.

Kino reder också ut brytningens roll i Hollywoodfilmen. Vad betyder det att Kate Winslet väser med tysk brytning i ”The Reader”, eller att Daniel Craig talar engelska med vitrysk accent i de polska skogarna? Om brytningen som markör för ett vi och ett dom hör du i Kino.

Programledare: Roger Wilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".