I galna regissörers sällskap – Kino summerar filmfesten i Cannes

Hör allt om von Triers klitorischock, Millenniumhypen och festivalsexvågen när Kinoredaktionen summerar årets filmkarneval i Cannes.

Ang Lee berättar om vad han egentligen gillar i sin egna film "Taking Woodstock" och om vad det är som får honom att gå igång på en historia så mycket att det blir en film.

Lars von Trier berättar om filmen Antichrist och hur han använde den som terapeutiskt verktyg. Hör också Willem Dafoe och Charlotte Gainsbourg berätta om hur det var att arbeta med en så pass deprimerad regissör...

Ingmar Bergman har gjort comeback i Cannes med Stig Björkmans film "Bilder från lekstugan". I Kino berättar Stig om jobbet med att visa en ny bild av mästerregissören.

Dessutom talar skådisarna Emilie Hirsh, Malin Åkerman och Micke Nykvist ut om hur det är att vara vandrande annonspelare. The cheese in the mousetrap som Jim Carrey uttryckte det.

Följ med på en resa bland glittrig glamour, brutal socialrealism och arga cineaster när Kino tar greppet om Cannes 2009.

På plats i Cannes: Lisa Bergström och Roger Wilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista