Nya Vågen - Gör om mig inuti

P1 tisdag 2 juni 14.03 och 3/6 kl 18.15

Självhjälpsböckerna blir allt luftigare. Bokhandelns hyllor bågnar av titlar som "När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik, lycklig - och yngre", eller "Good enough. Bli fri från din perfektionism".

I allt högre grad bygger självhjälpslitteraturen på författarens egna erfarenheter av familjeliv eller dålig självkänsla eller att bli med bonusbarn. Vår tids experter är grannen eller tjejkompisarna, inte forskaren eller psykologen. Och till hösten debuterar Kajsa Ingemarsson som själslig vägledare med boken "Drömliv. Lycklig på riktigt".

Nya Vågen diskuterar vår tids syn på livskunskap och inre städmani med Johanna Koljonen, kulturjournalist, Thomas Johansson, professor i socialpsykologi och författare bland annat till boken "Makeovermani" och Inga-Lina Lindqvist, författare.

Stig Saetterbacken är en av Norges mest omskrivna författare. Hans roman "Osynliga händer" kommer nu på svenska. Det är en brutal kriminalroman i noirstil, som tränger sig bortom gott och ont. Enligt förlaget är boken "motsatsen till århundradets kärlekshistoria". I studion kulturredaktionens Maria Edström och Mikael Timm.

Programledare: Kim Nordberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista