Ca’ Giustinian, roof terrace on Bacino di San Marco.Photo: Giorgio Zucchiatti. Courtesy: Fondazione La Biennale di Venezia

Venedigbiennalen 2009

P1 onsdag 10 juni kl 14.03 och 11/6 kl 18.15

Så var det dags igen för den stora konstolympiaden i Venedig. Nu har man kommit fram till den 53e Venedigbiennalen sen konstevenemanget startade 1895 och konsten är nu sen många år spridd långt utanför det första biennalområdet i parken Giardini.

I år är det mer svenskt än vanligt i Venedig. Kanske framförallt för att Daniel Birnbaum är konstnärlig ledare för hela biennalen i år  och i hans utställning Making Worlds ingår verk av Öyvind Fahlström, Jan Håfström och Nathalie Djurberg. Ett tema  som handlar om hur konstnärer skapar sina egna världar och utforskningar, alltifrån estetiska till politiska. Och titeln översätts också till ett oändligt antal språk. Giardini della Biennale di Venezia. Photo: Giorgio Zucchiatti. Courtesy: Fondazione La Biennale di Venezia

Cecilia Blomberg och Mårten Arndtzén letar sig fram mellan nationella paviljonger, militärbaracker och privatpalats och försöker hitta en tråd i det enorma konstutbudet. Finns det några trender? Vilken paviljong är roligast? Snyggast? Chockerande? Och vilka konstverk är det stora samtalsämnet när världspressen samlas?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".