Anthony Gormley

Snittet - Antony Gormley, Rikard Wolff sjunger tango, Venedigbiennalen

P1 onsdag 26 augusti kl 14.03 och 27/8 kl 18.15

Den brittiske skulptören Antony Gormley har sen många år  hela världen som arbetsfält. Just nu är han aktuell med utställningar i Moskva, Österrike, Japan, Spanien och Storbritannien.. Dessutom pågår hans stora projekt ”One and Other” för fullt i London, där han bjudit in 2.400 människor att under hundra dagar stå en timme var på den stora och tomma skulptursockeln /plinten på Trafalgar Square.

Kulturradions Kerstin Berggren lyckades fånga in Antony Gormley mellan alla resor och tillbringade en förmiddag i hans stora ateljé i London.

Dessutom har Snittet tittat på vad de utländska kritikerna skrivit om årets Venedigbiennal och vi intervjuar Rikard Wolff om hans föreställning Tango som har nypremiär. Den här gången är det ikonen Carlos Gardel som Rikard Wolff  lånar sin röst till och scenen är Dramaten i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".