Agnes Varda på Cannes röda matta

Kino - Agnes Varda, Soraya M och filmavtalet som försvann

P1 fredag 9 oktober kl 18.15 och 11/10 kl 16.03 

Det bidde en tumme.
I veckans Kino tar vi oss an den svenska filmens framtid. I veckan presenterades den stora filmutredningen som pekar framåt mot en helt ny filmpolitik i Sverige. Branschrepresentanter kommer till studion för att diskutera och spekulera i vad som kommer att hända när regeringen tar över ansvaret för filmsverige.

Hur gör man för att komma ihåg saker när man passerat 80-strecket och minnet börjar svika? Regissören Agnes Varda har sin egen metod - hon filmar allt. Hör henne berätta om minnen, filmfinansiärer och sina hemmakvarter för Christina Höglund.

"The Stoning of Soraya M" är en berättelse om hur en oskyldig kvinna stenas till döds i en liten by Iran 7 år efter revolutionen. En historia om hur en liten klick män offrar en kvinna för sina egna ekonomiska och fåfänga syften, genom att vifta med koranen och argumentera med hjälp av sharia. Kino har pratat med filmregissören Curyus Nowrasdeh om hans bioaktuella film.

 Programledare: Roger Wilson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".