Dan Brown är tillbaka med spänningsromanen Den förlorade symbolen Foto: Copyright/fotograf: Dan Courter

Nya Vågen - Kritikens makt och vanmakt

P1 tisdag 20 oktober kl 14.03 och 21/10 kl 18.15

Boken Da Vinci-koden sålde i över åttio miljoner exemplar. Nu är den amerikanske succéförfattaren Dan Brown tillbaka med nya spänningsromanen Den förlorade symbolen. Det är ett äventyr in i dolda historier kring frimurare, framtidsforskning och filosofiska upptäckter i populärvetenskapens mest lockande fyndlåda.

Är Dan Brown en charlatan som med de mest lättköpta dramaturgiska knepen förpackat sitt kvacksalveri i en framgångsrik form eller är hans böcker estoriska upprop som likt inget annat sammanfattar vår tids längtan efter mening och sammanhang?

Medverkar i samtalet om Dan Browns Den förlorade symbolen gör Clara Törnvall och Jan Söderqvist.

Det som skulle bli lättsam brunchunderhållning signerad några av TV4:s tyngsta profiler så som Malou von Sivers och Lennart Ekdal sågades utefter fotknölarna av Dagens Nyheters recensent Jane Magnusson. En enda recension var allt som behövdes för att krogshowen Nyhetsankorna på Berns i Stockolm skulle läggas ned efter första föreställningen.

I studion samtalar kritikern Jane Magnusson, bloggaren och skribenten Olle Lidbom och Svenska Dagbladets kulturchef Stefan Eklund om kritikens makt och vanmakt. Vilka röster hörs i dagens medievärld?

Programledare: Eric Schüldt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".