1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Kulturradions program

På kulturradions sändningstid samsas många av kulturredaktionens olika program. Läs mer på programmens hemsidor:

 
Biblioteket utspelar sig på ett fiktivt bibliotek, där all tänkbar litteratur finns på hyllorna för att tas upp i programmet.
Här diskuteras ny litteratur och upprättas förbindelser med litteraturens historia. Inom Bibliotekets väggar ryms genomarbetade författarporträtt, samtal om litterära klassiker, lyrik och en deckardrottning som håller hov nere i källaren. Programledarparet är Louise Epstein och Marie Lundström. 
Sänds på tisdagar, med repris onsdagar. 

Bildrutan tillägnas film- och konstälskare. Producent: Cecilia Blomberg. Sänds på onsdagar, med repris torsdagar.              


 

Reporter, programmet som genom kortare och längre kulturreportage skildrar människor, idéer och vår samtid. Producent: Katarina Wikars.
Sänds på torsdagar, med repris måndagar.

I Vågen samlar programledaren tre kritiker för att samtala om litteratur, film, teater, opera, dans eller konst. Utgångspunkten är alltid någon aktuell kulturhändelse under veckan som sedan leder till mer allmänna debatter.
Varje vecka grillas en kulturpersonlighet ’i Hörnet’, lyssnarna bjuds på en tidningskrönika med kritiska förtecken och i Kritikminnet berättar konstnärer och författare om sina värsta och bästa kritikerfarenheter. Dessutom får en kritiker göra Veckans våg som hyllar någon aktuell kultur.
Programledare och producenter: Gunnar Bolin och Anneli Dufva. Sänds på måndagar, med repris tisdagar. 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".