Kulturministrarna: Bengt Göransson (s), Marita Ulvskog (s), Birgit Friggebo (fp) och Jan-Erik Wikström (fp). (Foto: Hans Ånell)

Kulturradion: Kulturpolitiken fyller år!

P1 torsdag 20 maj kl 14.03, repris 24/5 kl 18.15

I år är det 30 år sedan den svenska kulturpolitiken klubbades i riksdagen. Denna ”1974 års kulturpolitik” har kallats för mycket. Vissa säger att det är en demokratisk bibel, andra ryser och tycker att det är ett fluffigt socialliberalt misch-masch. Vad man än vill kalla den så möter vi alla kulturpolitiken, flera timmar varje dag. När du slår på teven, anmäler dina barn till marimbaundervisning, köper biljett till Norrbottensteatern eller betalar förseningsavgifterna på biblioteket. Men varför skapades en kulturpolitik? Och varför så få förändringar sedan 1974? I Kulturradion den 20 maj sätter sig fyra kulturministrar vid bordet för att diskutera med Kulturnytts Jesper Lindau. De fyra är: Marita Ulvskog (s), Bengt Göransson (s), Birgit Friggebo (fp) och Jan-Erik Wikström (fp). Producent Therese Uddenfeldt. Ljudtekniker: Bengt Zetterman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista