Silversmed med hjärta av guld - Torun Bülow-Hübes

P1 5 juli kl. 18.15

Med anledning av silversmeden och formgivaren Torun Bülow-Hübes bortgång så sänder Kulturadion idag ett extrainsatt program. I ”Silversmed med hjärta av guld” hör vi Torun Bülow-Hübe tala om sitt liv och sin konst. Och om konståkning. 18.15 ikväll sänds ”Silversmed med hjärta av guld” här i P1 och därför utgår det program som tidigare annonserats på den här tiden: ”Den kritiska punkten: Filmkritiken”.

Vivianna Torun Bülow-Hübe föddes 1927 och hade sina rötter i Småland men levde ett kringflackande liv och var bosatt både i Frankrike och Indonesien. Hennes rostfria klocka utan siffror och med öppet armband är en designklassiker och hennes smycken bars bland annat av Billie Holiday och Ingrid Bergman. Sedan 1967 var hon knuten som formgivare till Georg Jensen i Köpenhamn. Torun Bülow-Hübe var inspirerad av naturen och hade förmågan att få fasta material att följa kroppens mjuka former.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista