Bibliotekets framtidsspecial med Klassikerrummet

P1 tisdag 13 december kl 14.03, repris 14/12 kl 18.15

I dagens program går programledarna Louise Epstein och Magnus Berg ner i arkivet för att söka svaren om dagens litteratur i historien. Men av en händelse till hamnar de istället i framtiden. Där träffar de: författaren och tecknaren Joakim Pirinen, poeten Aase Berg, förläggaren Kristoffer Lind och barnboksförfattarna Åsa Lind och Per Nilsson. De berättar om hur litteraturen och tekniken utvecklats under åren 2000-2050. Vi hör också nyhetsrapporter om tillståndet i världen och får reda på när nästa istid infaller och hur det påverkar författarna av år 2050. Väktare över Tiden: Christofer Murray.

Klassikerrummet diskuterar Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien utifrån aspekten hedersmord. Maarja Talgres gäster är Mattias Berg och poeten Rawia Morra som är i färd med att översätta Lagerlöfs roman till arabiska. Översättningen kommer att publiceras på Västbanken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".