Farmorsjulen av Ulf Stark

P1 julafton den 24 december kl 10.03 samt 26/12 kl 18.00

Ulf Stark har skrivit årets julsaga ”Farmorsjulen” för P1. Författaren kommer själv att framföra sin saga, som sänds julaftonsmorgon kl 10.03.

”Farmorsjulen” är en berättelse om julen som försoningens och förlåtelsens tid. Mitt i julförberedelserna får farmor en hjärtinfarkt, vilket får oanade konsekvenser för familjens julfirande.

Redan som 19-åring kom Ulf Stark ut med sin första diktsamling. Året var 1963. Den första barnboken ”Petter och den röda fågeln” kom 1975 och genombrottet 1984 med succén ”Dårfinkar och dönickar”. Han har bland annat tilldelats Augustpriset, Deutscher Jugendliteraturpreis, Nils Holgerssonplaketten och vunnit en Guldbagge.

Gunilla Linn Persson inledde traditionen 2003 med sin julsaga ”Julaftonsförstöraren nummer ett”, som framfördes av Lena Endre på julaftons morgon i P1, och förra året framförde Kerstin Ekman sin julsaga ”Julnatta”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".