Radiohuset i Luleå. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
1 av 4
Radiohuset i Luleå. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Gruppbild på hela Sveriges Radios redaktion i Luleå. Foto: Magnus Stenberg/Luleåfotograferna.
2 av 4
Hela Sveriges Radios redaktion i Luleå. Foto: Magnus Stenberg/Luleåfotograferna.
Radiotjänst i Kiruna. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
3 av 4
Sveriges Radio/Radiotjänst i Kiruna. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.
Meänraatio-redaktionen.
4 av 4
Meänraatio-redaktionen.

Om kanalen

P4 är Sveriges största radiokanal – nära dig. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag. P4 är också kanalen för sport och barnradio.

Mer om P4 Norrbotten

P4 består av 25 lokala kanaler som sänder lokalt under dagtid på vardagar samt nyheter och sport på helger. Övrig tid, kvällar och helger samt mellan 13 och 15 på vardagar, sänds gemensamma program. Vi presenterar nyheter, aktualiteter, kultur och livsstilsfrågor tillsammans med bred radiounderhållning i form av både klassiker (som Svensktoppen, Melodikrysset, Ring så spelar vi och Karlavagnen) och nysatsningar.

P4 Norrbotten finns nära dig. Från våra redaktioner i Luleå, Pajala, Övertorneå och Kiruna bevakar vi det som händer i länet och i hela Barentsområdet, i samverkan med Sameradion och Sisuradio/Meänraatio som bland annat sänder på tornedalsfinska.

Från tidig morgon till sen eftermiddag levereras nyheter, aktualiteter, underhållning, musik, debatter och intervjuer med intressanta personer från länet.

På kvällar och helger ger vi dig också den lokala sporten i direktsändningar och levande referat både i P4 och i webbradion/mobilen.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet.

Lokal musik uppmärksammas i Veckans färsking samt i vår årliga tävling för nya artister - P4 nästa.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista