Snön drog in över länet

Flera skolor stängde tidigt, på flygplatsen kan inget plan lyfta förens sent i eftermiddag, på vägarna är det svårt att ta sig fram och över 4000 el-abonnenter i länet saknade ström vid tvåtiden.

Skolorna i Lit, Häggenås, Bringåsen och i Orrviken stängde alla tidigt, vid 13-tiden fick eleverna sluta för att hinna hem innan vägarna snöar igen helt. På vägarna var det redan problem vid den tiden. Bland annat inträffade en lastbilskrock på E14 i höjd med Grytan vid 12 tiden.

På flygplatsen kan inga flyg lyfta förrän vid 16-tiden. Under torsdagskvällen kunde flygplanet som skulle ta resenärer till stockholm i morse, inte landa. Så även om landningsbanan var farbar vid 13-tiden fanns det inga flygplan som kunde lyfta.

Många arrangemang fick också ställas in, allt från discon och bingo till travets tävlingar i Östesund. Travtävlingarna kunde ha genomförts men travchefen menade att riskerna för dom som måste ta sig till Östersund skulle bli för stora.

Problemen i elnäten har ökat under dagen, vid tvåtiden hade omkring 4000 abonnenter avbrott anslutna till Jämtkraft eller Eon. Att vinden tilltar ökar dessutom chanserna för fler störningar.