Församling förbereder neddragningar

Inom Östersunds församling förbereder man sig nu för en kärvare ekonomisk verklighet beroende på de många utträdena ur Svenska kyrkan.

Arbetsgruppen Församlingen i framtiden föreslår att de 60 fast anställda i Östersunds församling minskas med fyra till sex tjänster - i första hand genom naturliga avgångar - fram till år 2012.  I första hand ska personalneddragningarna ske inom församlingskansliet och inom kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen.

- Vi måste ha en beredskap för att anpassa oss till minskade intäkter, säger församlingens informationssekreterare Nils-Erik Olausson till SR Jämtland.

Hittills i år har runt 170 östersundare begärt utträde ur Svenska kyrkan. Samtidigt har församlingen fått ett tillskott av ett 20-tal personer som valt att gå med som nya medlemmar i kyrkan.

Arbetsgruppens yttrande finns med som en kommentar till budgetförslaget som ska behandlas i kyrkofullmäktige den 9 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista