Åtalade massören skyllde på kvinnorna i rätten

Det var kvinnorna själva som bad om massage i underlivet, det hävdade massören när rättegången inleddes på onsdagen. Men kvinnorna gav en helt annan bild av behandlingen och många mår fortfarande väldigt dåligt.

Försvaret hävdade alltså att de kvinnor som vänt sig till Ryggjouren i Östersund för sina ryggproblem, började berätta om andra åkommor när dom väl var på plats, och det ledde vidare till den okonventionella behandlingen med penetrering i både anus och underliv - men kvinnorna var med på det.

En helt annan bild av vad som hänt presenterade kvinnorna i rätten. Trots att de sa att de varken led av vare sig urinläckage eller slapphet i underlivet så propsade massageterapeuten på den metod han själv arbetat fram. Att genom tryck i underlivet starta om slidmuskeln. Ett par kvinnor säger att dom fått kommenterer om hur deras kön luktar och någon har fått frågan om hon brukar hålla på med analsex.

Och många av kvinnorna mår fortfarande dåligt. Efter besöket hos ryggjouren blev en av kvinnorna djupt deprimerad, en annan har sökt hjälp av psyksköterska och kurator och en tredje grät under sitt vittnesmål i Östersunds tingsrätt på onsdagen.

Totalt 15 kvinnor hade polisanmält massageterapeuten och åklagaren valde att åtala honom för sexuellt ofredande i sju av fallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".