Ragunda står för thaiutbildning i Östersund

Ragunda kommun satsar på en ny gymnasieutbildning - i Östersund.

Det som först lanserades som en treårig skola i Bispgården, ser nu ut att bli en Östersundsskola med sammanlagt tre veckors praktik inom hemkommunens gränser.

för två år sen lanserade Ragundas kommunalråd Elisabeth Yngström idén om en ny gymnasieutbildning med internationell inriktning. Det var samarbetet med Thailand kring paviljongen i Utanede som hade lett fram till idén. Skolan skulle ligga i Bispgården, där stora lokaler stod tomma och eleverna skulle få tillbringa en del av studietiden i Thailand.

EU-pengar söktes och en projektledare anställdes. Men under projekttiden har det visat sig svårt att få till ett gymnaisum i Bispgården. Enligt projektledaren Urban Dahlgren handlar det bland annat om svårigheter att få behöriga lärare. Så nu jobbar Ragunda kommun på att få igång det nya internationella gymnasiset i Östersund nästa läsår. Något som både moderater och vänsterpartiester i Ragunda opponerat sig mot. Nästa vecka tas beslut i kommunstyrelsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".