17-åring häktad för knivdåd

På måndagen häktades den 17-åring som erkänt att han knivskurit en jämnårig man i Östersund. Knivdramat inträffade i samband med ett stort bråk mellan två ungdomsgäng i Östersund natten till söndag.

Enligt polisens utredare har 17-åringen erkänt sig skyldig till grov misshandel, men han nekar till anklagelserna om mordförsök.

Den knivskurne killen fick ena lungan punkterad men mår efter omständigheterna bra, de är båda kända av polisen sedan tidigare. 17-åringen greps av polisen i går förmiddag och flera förhör har hållits med honom.

Han säger att bråket uppstod sedan han blivit angripen utanför Mac Donalds. Kort därefter utbröt slagsmål mellan hans kompisar och det andra ungdomsgänget.

17-åringen hävdar att han blivit trakasserad under en lång tid - och det kan vara en orsak till att han tog till kniven.

Det är mycket ovanligt med den här typen av våld mellan ungdomar i Östersund, och enligt åklagare Stig Andersson handlar det om en ren tillfällighet, både själva händelsen och vem av de inblandade som höll i kniven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".