AMS drabbas av besparingar

Nyanställda på AMS kan komma att mista sina jobb och 30 av de 200 utlokaliserade AMS-jobben riskerar att gå förlorade. Stora besparingar och att AMS infört anställningsstopp är orsakerna.

I samband med försvarsnedläggningen lovade den förra regeringen att totalt 200 jobb från AMS skulle etableras i Östersund. Hittills är cirka 170 av de tjänsterna tillsatta, fortfarande fattas alltså cirka 30 tjänster - som riskerar att inte besättas över huvud taget.

Anledningen är att AMS infört anställlningsstopp - på grund av att den nya regeringen stramar åt budgeten och AMS tvingas spara in 530 miljoner kronor på två år-

- Förutom att de 30 återstående tjänsterna kanske inte blir tillsatta finns det en möjlighet att det även leda till att nyanställda, i framtiden, riskerar att förlora sina jobb, säger Christina Storm Wiklander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".