Miste pengar trots spärrade kort

En okänd person kunde nyligen gå in på Föreningssparbankerna i Krokom och Hammarstrand och plocka ut totalt 20 000 kronor från ett sparkonto tillhörande en kvinna från Gävle.
Detta trots att kvinnan spärrade sina kontokort och sin legitimation i samband med en stöld förra året. Bedragaren/bedragerskan fick också en kredit på 15 000 kronor och lyckades teckna tre mobiltelefonabbonemang i kvinnans namn på On Off i Östersund. - Det är klart att vi gjort ett fel som betalat ut pengarna, men vi har tagit legitimation, säger Torbjörn Olsson, säkerhetsansvarig vid Föreningssparbanken i Östersund, till Radio Jämtland. Han kan inte förklara varför bankpersonalen inte uppmärksammade att kort och legitimation var spärrade. Torbjörn Olsson förnekar också bestämt att säkerheten skulle vara sämre vid mindre bankkontor: - Det är samma regler överallt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista