Sandell kan vinna JVM trots krasch

På den 15:e specialsträckan i sista deltävlingen i JVM i rally i Wales körde östersundaren Patrik Sandell av vägen och hamnade på taket långt in i skogen. Men om bilen hinner bärgas och föras till målet i Cardiff före kl 19 lokal tid så blir han juniorvärldsmästare, rapporterar SVT Text.

På den 15:e sträckan körde Patrik Sandell av vägen och hamnade på taket långt in i skogen. Enligt Sandells hemsida har man tvingats bryta.

Strax efter kom jagande P-G Andersson. Han uppfattade inte att värsta konkurrenten kört av vägen utan stod på för fullt och körde även han av vägen, på samma sträcka. Nu pågår en febril räkning av poäng och tider.

Patrik Sandells bil ligger upp och ner mellan två träd i skogen. Om bilen hinner bärgas och föras till målet i Cardiff före kl 19 lokal tid så blir han juniorvärldsmästare.

Det blir en kamp mot tiden. Bärgningen får inte påbörjas förrän den sista sträckan (17) är färdigkörd. Om Sandells bil hinner fram till Cardiff, den ligger illa till, så får han två poäng till och får 30 totalt. Det är lika med vad Urmo Avaa har just nu. Dock har Sandell bättre antal andraplatser och vinner JVM.