Jämtland Basket vann mot Sallén

Jämtland Baskets herrar vann sin nionde match i årets ligan, när man på bortaplan besegrade Sallén med 86-79.

Matchen var hela tiden jämn med gästerna Jämtland i ledning hela tiden. Med Boakai Lalugba som stor anförare, 17 poäng i den första halvleken, och totalt 28! Men det är fortfarande straffskyttet som felar hos centern som missade 8 straffar!

Tre poängs försprång var det som i stort gällde den här kvällen, 25-22 efter den första för Jämtland. I halvtid var det 40-37 till Jämtland, och efter den tredje perioden var ställningen 59-56!

I den fjärde och sista perioden spelade jämtarna ut till en början, var i ledningen med 80-64 innan hemmalaget vaknade till samtidigt som jämtarna blev stillastående och Sallén kunde närma sig. Men i slutminuten kunde Jämtland gå ifrån med säkert straffskytte av Srdan Subotic och Jösse Lilliesköld till slutresultatet 79-86 till Jämtland.

Bra i Jämtland var som sagt Boakai Lalugba 28 poäng, Adna Chuk 15 poäng, Srdan Subotic 12. Dessutom överbetyg till Roger Lilliesköld för bra returtagning i vanlig ordning.

Lennart Hobring

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".