- Mer naturhänsyn behövs i Åre

I Åre efterlyser Naturskyddsföreningen ett bättre samarbete för att bevara naturen, när det byggs mer och mer för att tillgodose turismen.

Det är inte bara byggande utan också alltmer friluftsaktiviteter som sker även sommartid - som exempelvis mountainbikeåkning, som påverkar naturen säger Malin Salin på Naturskyddsföreningen i Åre.

Under flera års tid har Åre och hela Jämtland/Härjedalen egentligen jobbat med att uttökat sin verksamhet. Och det satsas alltmer på aktiviteter året runt. I Åre handlar det inte längre bara om skid- och skoteråkning, utan också om exempelvis mountailbike under sommarhalvåret. Under hela året har 4 miljarder kronor investerats i turistnäringen i regionen.

Och för att möta detta planeras det bland annat för nya boenden. Naturskyddsföreningen är noga med att betona att de inte är emot själva satsningarna, men att de tycker det är viktigt med ett ökat samarbete som leder till en ökad hänsyn för viktiga naturvärden i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".