Fängelsestraff för Torvallarånare

Fängelse i två år och åtta månader, det blev domen för den 21-årige man från Östersund som var drivande i rånet mot Svensk Kassaservice i Torvalla strax före nyår.

21-åringen döms för rån, häleri och narkotikabrott.

Förutom fängelsestraffet ska han också betala skadestånd till de drabbade, mest pengar får den kassörska som tvingades öppna kassavalet och den kund som hotades med en pistolattrapp, de får 17 000 kronor var.

Den andra kassörskan, som gömde sig och larmade polisen, får 2 800 kronor.

Vid rånet stals 140 000 kronor men bara 38 000 har återfunnits.

Förutom 21-åringen deltog två jämnåriga män i rånet, och de har hela tiden hävdat att de inte kom över mer pengar än det som polisen hittat.

Men tingsrätten anser att det är klarlagt att rånarna kom över mer pengar än så och 21-åringen ska också ersätta Svensk Kassaservice för det saknade beloppet på drygt 100 000.

21-åringen har allvarliga missbruksproblem - och han har fyra tidigare domar bakom sig. Senast han dömdes var i oktober - då fick han skyddstillsyn för bland annat misshandel och olaga hot. Straffvärdet i tid för den domen läggs nu till fängelsestraffet som alltså blir två och åtta månader.

Det är fortfarande inte klart när domarna mot de andra två rånarna kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".