Rättspsykiatrisk undersökning i Ovikenmordet

Idag fortsatte rättegången mot den 37-årige man som misstänks för mordet på en man i 50-årsåldern i Ovikstrakten förra året. Både åklagaren och försvarsadvokaten kommer att föreslå att mannen genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Under förmiddagen presenterades den tekniska undersökningen av brottsplatsen, de vapen och sprängmedel som beslagtagits. 37-åringen hade placerat en sprängladdning under den dödade mannens säng som om den utlösts hade sprängt sönder stora delar av huset, enligt 37-åringen själv.

37-åringens fru förhördes också idag om den misstänkta kvinnofridskränkningen. Hon var mycket återhållsam i sitt sätt att beskriva det som hänt månaderna närmast in på dådet.

Mannen har vid flera tillfällen hållit fast henne om nacken med armen så att hon fått kämpa sig loss. Vid något tillfälle har han brutalt knuffat omkull henne.

37-åringen själv instämde i beskrivningen och orkade inte besvara åklagarens mer detaljerade frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista