Ett erkännande av mord på taxichaufför

I går erkände en av de misstänkta ryska männen mordet på taxichauffören Jarmo Pistol i våras. Men fortfarande nekar den 27-årige medåtalade till att ha med mordet att göra.
I stället hävdar han att både han och Jarmo Pistol var hemliga agenter och att mordet på taxichauffören är en statsangelägenhet. 27- åringen är mytoman säger polisen som låtit SÄPO kontrollera hans påståenden om att han skulle vara brittisk agent utsänd på hemligt uppdrag. Magnus Westerberg i Sundsvall träffade de båda ryska männen två dagar före mordet på Jarmo Pistol. Magnus och hans kompis var på väg hem från en fest när de mötte männen vid en eldstad vid Sidsjön i Sundsvall. Ryssarna stal Magnus körkort och kontokort och när de greps legitimerade sig den 27årige ryssen som Magnus. Ryssarnas användning av Magnus kontokort avslöjar deras resa genom Sverige och är nu ett av polisens starkaste bevis mot dem. - Det kunde ju ha varit jag som rånmördades, men faktum är att det kanske var tur att de fick tag på min väska och mitt kontokort, säger Magnus Westerberg från Sundsvall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".