Sexbrottsdömd fortsätter som ledare i idrottsklubb

I går fick riktade länsidrottens chef Bertil Karlsson skarp kritik mot en idrottsklubb som låter en ledare dömd för sexuellt ofredande av en minderårig fortsätta som ledare inom ungdomsidrotten.
Trots kritiken har klubbens styrelse efter överläggningar i går kväll beslutat att låta den dömde idrottsledaren fortsätta som ledare inom klubbens ungdomsverksamhet. Det berättar Bertil Karlsson, som fått i uppdrag att vara talesman för klubbens styrelse som inte själva vill ge några kommentarer i frågan. Enligt klubbstyrelsen har man medlemmarnas stöd för sitt ställningstagande. Bertil Karlsson, länsidrottschef, säger till Radio Jämtland att Jämtland-Härjedalens idrottsförbund nu ska granska domen mot idrottsledaren. Man kommer också att undersöka om den aktuella klubben genom sitt agerande brutit mot Riksidrottsförbundets stadgar. Länsidrottsförbund står fast vid sin åsikt att klubbens agerande i frågan är oacceptabelt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".