1 av 2
Taket på Campusbiblioteket blåste sönder. Foto: Håkan Lundqvist
2 av 2

Storm i länet i dag

Närmare 6000 strömlösa hushåll, avstängda vägar, avåkta lastbilar och dåligt med gäster i fjällstugorna - det har stormat i Jämtlands län idag. Mitt i Östersund spärrade polisen under förmiddagen av ett område kring Campus där taket på en byggnad blåst loss.

Hushåll i många delar av länet saknade under dagen el. Mitt på dagen var uppemot 6000 kunder strömlösa. Jämtkraft meddelade under dagen att nya fel skulle komma att inträffa så länge blåsten håller i sig. Det finns också säkerhetsbegränsningar för reparatörernas arbete så länge stormvindarna fortsätter.

Under morgonen slets taket på universitetsområdets biblioteksbyggnad loss av vinden. Vid sjutiden på morgonen hörde anställda i restaurangen att det brakade till rejält, och under dagen spärrades området kring restaurang- och biblioteksbyggnaden av.

Flera vägar var under dagen avstängda på grund av dålig sikt i blåsvädret, bland annat fjällvägarna och vägarna från västjämtland till Norge.

I fjällen var vindarna som starkast. Mats Isfjäll är stugvärd på Gåsen 1110 möh och där är det tomt på gäster idag.
- Vi får ta fönstervägen när vi ska ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista