Gott om Åretåg nästa vinter

I januari i år började trafikbolaget Veolia transport konkurrera med SJ genom att köra nattåg till Åre. Försöket var lyckat, enligt Veolias divisionschef Gunnar Wulff. Även nästa år kommer alltså två tågbolag att köra till Åre.

Under sex veckor i vintras körde Veolia transport 20 avgångar till Åre. Under VM-veckorna var det många tomma platser på tågen, men under sportlovsveckorna var det mer eller mindre fullt, säger Gunnar Wulff.
- Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda, säger Gunnar Wulff.
   Veolia transports konkurrent SJ har inte märkt av någon minskning av passagerare på deras tåg. Enigt Dan Olofsson på SJ rör det sig troligen om folk som flugit tidigare som nu valt att åka med Veolia transport.
   Båda bolagen menar att efterfrågan är så stor att passagerarna räcker till båda, även om de medger att det kanske blir lättare att få resenärer under högsäsong. Men Gunnar Wulff säger till radio Jämtland att Veolia ändå kommer utöka trafiken till Åre nästa vinter.
- Vi har köpt in ett antal nya vagnar och planerar att köra i större omfattning från nästa vinter. Vi startar vecka sex och kör ända över påsken nästa år, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista