Många vill gå omstridd fordonsutbildning

Ledningen för Mittuniversitet var länge skeptisk till att starta en ny fordonsteknisk universitetsutbildning i Östersund. Och det var många turer innan universitet kunde överta utrustning från försvaret vid tidigare ATS, Arméns tekniska skola.

Men i höst startar en tvåårig, 80-poängs, universitetsutbildning i fordonssystemteknik på Fyrvalla, före detta ATS-området i Östersund.

Intresset för att söka utbildningen har varit stort - med ett 30-tal förstahandssökande bara via Internet när ansökningstiden gick ut nu i veckan.

Därutöver tillkommer ett antal som skickat in ansökningshandlingar på traditionellt sätt.

- Det är få tekniska utbildningar inom Mittuniversitetet som väcker sånt intresse, säger Mikael Bäckström, lektor vid Institutionen för teknik, matematik och fysik vid Campus Östersund, till SR Jämtland.

Antalet sökande har alltså varit rekordstort och det blir troligen något fler än man först räknat med - troligen mellan 30 och 40 studenter - som i höst börjar utbildningen som Mittuniversitetet och Luleå tekniska universitet samarbetar om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista