Växande intresse för skidskytte

Intresset för skidskytte är på stark frammarsch. Det framgår av en undersökning som företaget Sponsor Insight gjort bland 1 000 svenskar som ska vara ett representativt urval av befolkningen.

När de tillfrågade ska ranka vilken idrott de blivit mer intresserad av under det senaste året hamnar skidskytte överlägset i topp.

Skidskytte ligger nu totalt sett på sjätte plats i ”intresseligan” - efter ishockey, friidrott, fotboll, alpint och längdskidåkning.

Ett formbesked som glädjer bland andra arrangörerna av nästa års skidskytte-VM i Östersund.

Svenska folket gillar ishockey, friidrott, fotboll och utförsåkning - så är det och så har det varit under flera år.

Längdskidåkning har också en stark ställning i intressemätningen och dessa fem är enligt undersökningen långt före till exempel curling, golf och trav. Och här handlar det alltså om intresset att titta på, läsa om, vara publik - inte utöva själv.

Men skidskytte närmar sig toppgänget med hög fart. Skidskytte visar överlägset största ökningen när undersökarna frågar vilka indrotter man blivit mer intresserad av det senaste året. 16 procent av de som svarade sa att skidskytte var den sport man blivit mer intresserad av.

- Jag är glad men inte direkt förvånad, säger Håkan Blidberg, marknadsansvarig för skidskytte-VM i Östersund.

Han pekar på stora mästerskaps betydelse och tror att skidskytte kan ligga bland de tre främsta i intresseligan inom några år.