Kvinna dog i trafikolycka på E 14

En kvinna omkom och en man och två barn skadades svårt vid en trafikolycka på E 14 utanför Östersund på lördageftermiddagen - mellan trafikplatserna Odenskog och Torvalla.

Totalt sju personer, samtliga från länet, var inblandade i olyckan, en kollision mellan två personbilar, som inträffade strax före halv sex.

Föraren av den ena bilen, med fem personer, gjorde en U-sväng på Europavägen för att vända genom en öppning i mitträcket. Följden blev en våldsam kollision med en annan bil.

En kvinna i 40-årsåldern avled av de skador hon ådrog sig vid olyckan och en man i samma ålder skadades svårt. Två yngre barn fick allvarliga skador och en tonåring fick lindriga skador.

I den andra bilen satt en man och en kvinna i 20-årsåldern. De klarade sig med lindrigare skador, enligt uppgifter från sjukhuset under lördagkvällen. 

Ingen av de inblandade är misstänkt för något brott i samband med olyckan.

En av bilarna fattade eld vid olyckan och situationen på olycksplatsen beskrevs av ögonvittnen som kaotisk, inledningsvis.

E 14 stängdes av för trafik i båda riktningar, mellan trafikplats Torvalla och trafikplats Odenskog, under ett par timmar, medan räddnings- och bärgningsarbetet pågick.

För de sex skadade, varav tre barn, uppgavs tillståndet vid lunchtid på söndagen vara allvarligt men inte livshotande. Detta enligt bulletin utfärdad av läkare vid Östersunds sjukhus.