Intresset för att köpa städning har ökat

Den första juli infördes det nya skatteavdraget för hushållsnära tjänster, vilket betyder att hälften av kostnaden får dras av och då halveras priset på till exempel städning.

Konjunkturinstitutet beräknar att mellan 3000 och 18 000 nya arbetstillfällen kan skapas och i hela landet kan man se att en mängd nya företag har startats som ska sälja hushållstjänster.

I vårt län har dock bara ett enda nytt företag i hushållsbranschen registrerats sedan den första maj.

En veckostädning som utförs av proffs tar ett par timmar och kommer att kosta ungefär 300 kronor efter den första juli. Men man betalar först själv hela summan, tar kvitto på jobbet och ser till att firman har F-skattsedel.

Efter nyår kan man ansöka om skattereduktion och så får man pengarna tillbaka. En hushållsnära tjänst är inte bara städning utan man kan få hjälp att laga mat eller stryka kläder, skotta snö och rensa i landet. Och att hämta och lämna barn på dagis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".