Vasallens bygge på F4 överklagas

Fastighetsbolaget Vasallen planerar att bygga om två gamla kaserner på F4-området till skola och internatboende. Men nu har Luftfartsverket överklagat Vasallens bygglov.

Bland annat överklagar Luftfartsverket bygglovet för att flygplatsen har laglig rätt att skyddas mot sånt som kan försvåra utnyttjandet av flygplatsen. De menar också att bullret vid byggnaderna är för högt.
   Men vd:n för Vasallen, Ulf Nilsson, håller inte med Luftfartsverket.
- Här har det ju bott 600 soldater i ett tiotal månader under ett betydligt högre bullertryck utan att det har åsamkat några problem. Och vi pratar ju om mycket kortare tider än en värnpliktig låg inne på en anläggning.
   Han förstår inte heller argumentet att bygget kan försvåra nyttjandet av flygplatsen.
- Jag ser inte så här omedelbart vad de menar med att vi skulle försvåra flygplatsens utveckling genom att låta ungdomar eller andra bo här på området, på samma sätt som man har gjort i lång tid när det var en flygflottilj.
- Då upplevde man inte att det försvårade utan snarare att det hjälpte till att befrämja utvecklingen här, säger Ulf Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".