Två heta nyförvärv för Jämtland Basket

Den dubble svenske mästaren Andrew Mitchell spelar kommande säsong för Jämtland Basket. Den spektakuläre guarden kommer närmast från Plannja Basket och avtalet sträcker sig i tre år.

Andrew spelade i Jämtland säsongen 2004/05 då han vann poängligan och blev utsedd till Årets Bäste Guard. Även Jämtland Baskets damlag får förstärkning från Luleå i form Stina Nilsson. Stina skall plugga vid Basketuniversitetet medan sambon Andrews sysselsättning blir basket på heltid.

Efter två framgångsrika säsonger i Plannja Basket, som slutade med två SM-guld, väljer nu den spektakuläre guarden att komma tillbaka till Östersund – och detta i till att börja med i tre år. Med sig tar han sambon Stina Nilsson från Luleå.

- Det stämmer, vi är överens med Andrew. Han och Stina  kommer att flytta hit, bosätta sig i Östersund och spela basket, säger klubbdirektören Peter Johansson. Vi lyckades hitta en helhetslösning för dem med ett långsiktigt avtal. För Stinas del är möjligheterna att kombinera studier och basket en viktig bit.
Stina kommer att söka till juridiklinjen vid Mittuniversitetet.

- Andrew har ju varit en ligans bästa spelare de senaste fyra säsongerna och kommer att vara på toppen av sin karriär de närmaste säsongerna. Att vi dessutom får bygga laget kring honom under flera säsonger ger givetvis en massa positiva effekter, säger Johansson.  

- Vi kommer att jobba hårt fram till säsongsstart med att skapa resurser för att ytterligare förstärka lagen, säger Johansson

Andrew är för tillfället i Detroit, Michigan och ansluter till truppen i mitten på oktober.

- I och med att Plannja spelade final i våras och att han är tvungen att vara ute ur landet i sex månader för artistskatten så kan det innebära att han missar de inledande omgångarna. Men det ser vi inte som något stort problem, avslutar Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".