Milko riskerar mindre skattesmäll

Mejeriföretaget Milko riskerar att få betala ett skattetillägg för en resa till Italien som gjordes för fem år sen och som Milko anser var en konferens. Men skatteverket anser att det var semester.

Det var 2002 som Milko bjöd ett hundratal av sina kunder på en resa till Milano. Resan kostade 21 000 kronor per person och i Italien fick dom bjudna bland annat smaka på Milkos produkter.

Milko anser att fyradagarsresan, som totalt kostade över 2 miljoner kronor, var en konferens. Men Skatteverket anser att resan ska jämföras med semester, eftersom den sammanlagda konferenstiden bara var elva timmar.

Milko ville dra av nästan halva kostnaden för resan, men det godkände inte skatteverket. Milko överklagade skatteverkets beslut till länsrätten och länsrätten befriade Milko från skattetillägget. 

Skatteverket ger sig dock inte och har nu överklagat till kammarrätten, för att få Milko att betala ett skattetillägg på runt 30 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".