Bennerman trött på spekulationer

Guarden Doremus Bennerman är trött på spekulationerna om var han ska spela nästa säsong. Det blir antingen spel ute i Europa eller spel hemma i Östersund med Jämtland Basket.

- Några andra alternativ existerar inte, säger Doremus Bennerman i ett pressmeddelande. Bennerman tränar för närvarande tillsammans med Jämtland Basket. Något han alltid brukar göra före varje säsong.

Ganska naturligt då hans flickvän Veronica Jonsson är från Östersund och tillsammans har de också köpt en blomsterhandel i staden.

- Om det inte blir Jämtland kommande säsong, så blir det nästa. Jag kommer att avsluta min basketkarriär i Jämtland Basket, den klubb som öppnade portarna för mig i Europa.

Just nu avvaktar han för att se om någon toppklubb i de högsta ligorna i Italien, Spanien eller Frankrike är intresserad av hans tjänster. De anbud han hittills fått har han tackat nej till. Men på den här punkten kan det svänga snabbt, både fram och tillbaka. Däremot klargör han att det inte är intressant med ett kontrakt med en sämre klubb eller liga.

Doremus ställningstagande innebär att Jämtland Basket, antingen kommande eller nästa säsong, kommer att ha ett guardpar av sällan skådat slag i basketsverige då Andrew Mitchell är kontrakterad av klubben för tre år framåt.

-Ja, det skulle vara oerhört spännande och spela med en sådan tillgång som Andrew, säger Doremus.

Och skulle man fråga Andrew samma sak om Doremus skulle förmodligen svaret bli detsamma.

- Ja, en sådan guardduo blir svår att slå, skrockar Jämtlands coach Peter Johansson belåtet. Och vi kommer en dag att få se denna konstellation i Jämtlands färger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".