Borgerlig regering - ingen större skillnad säger småföretagare

Vid valet för ett år sen lovades enklare lagar och regler och mindre byråkrati för småföretagen, så att de skulle kunna anställa fler. Men ett tiotal företagare i länet som Radio Jämtland talat med säger att de inte märkt någon större förändring.

En av dem är Anneli Kålen i företagsstyrelsen på Brattlands Åkeri. Hon tar upp byggmomsen som en ny svårighet. Den ska numera faktureras olika beroende på vem uppdragsgivaren är, men också beoende på vilken tjänst man sålt och om det var sommar eller vinter när man gjorde det. Trots flera föreläsningar har Anneli Kålen inte begripit meningen med ändringen.

Arbetsgivaravgiften har både höjts och sänkts efter valet, nettovinsten i Brattlands åkeri är 4000 kronor per månad på 26 anställda. Anneli Kålen tror inte att just några företag anställt fler ungdomar fastän arbetsgivaravgiften för unga sänkts. Man anställer dom som behövs och vill ha den som är bäst.

Kerstin Arnemo är ordförande för företagarna i länet hon tycker däremot att det finns en ny positiv inställning:

- Viljan att göra någonting har ändrats. Man pratar mer om företagarna som jobbskapare, säger hon till SR Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista