Simmare och skidskyttar hoppas på ja till tältlösning

Simklubben Ägir i Östersund varnar för att klubbens verksamhet är hotad, eftersom det fortfarande är en olöst fråga var de ska bedriva träning och ungdomsverksamhet från början av december och mer än ett halvår framåt, medan renovering och återuppbyggnad av Storsjöbadet och Brunflobadet pågår.

- Normalt har vi runt 600 barn som är med i våra simskolor under den här perioden och 150 ungdomar som tränar simning. Ännu vet vi inte hur vi ska lösa verksamheten för deras del, säger klubbordföranden Niklas Näsén till SR Jämtland.

På onsdag har kultur- och fritidsnämnden lovat besked om det förslag om en tillfällig tältöverbyggnad av utomhusbassängen vid Storsjöbadet som klubben lämnat.

Finansiering av tältet ska enligt förslaget ske i samarbete med arrangörerna av skidskytte-VM som har behov av tältet under de två veckor i februari som VM-arrangemanget pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista