Svårt få information om försenade tåg

Kylan orsakar tågförseningar och det är inte lätt för allmänheten att snabbt få information om förseningar och inställda turer.
Det kan ta tid att få besked om när moster eller kusinerna egentligen kan väntas komma på besök. Kylan orsakar störningar inte minst för tågtrafiken. På Mittlinjen mellan Sundsvall och Östersund har Tågkompaniet ersatt tågen med bussar hela helgen. Tåget från Stockholm till Storlien kom till Östersund två timmar försenat på fredageftermiddagen. Om man vill få ett snabbt besked om tåget kommer eller inte kan man bli sittande länge i telefonkö till Tågkompaniet eller SJ. Servicen kan bli bättre - men kylan kan man inte göra något åt. Kent Bergström, trafikledare på Banverket i Ånge förklarar att det framförallt är tågens bromsar som strejkar i kylan. - Det blir inte osäkert, på så sätt att bromskraften försvinner. Det är tvärtom så att man får broms i oönskade lägen, bromsarna ligger på, säger Kent Bergström till Radio Jämtland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".