Anders och Natasha fick Rentzsch Integrationspris

Media-mannen Ralph Rentzsch Integrationspris delades ut vid en ceremoni i Östersund på fredageftermiddagen.

Pristagarna, som får vardera 5 000 kronor och varsin specialgjord trästatyett, heter i år Anders Fabricius, Strömsund och Natasha Hoffman, Östersund.

Anders Fabricius får priset bland annat för att han genom sitt arbete inom Mångfaldsprojektet förbättrat situationen för flyktingar och invandrare i länet.

För Natasha Hoffman är prismotiveringen bland annat att hon är ett typexempel på utländska kvinnor som flyttar till länet arbetar för att snabbt komma in i samhället.

Bakgrunden till priset var den så kallade fru.nu-debatten i länet. Det skadestånd på 200 000 kr för förtal som Rentzsch fick från landstinget i Jämtland utgör grunden för priset.

Priset går till den eller de som under det gångna året bäst belyst eller förbättrat situationen för människor med utländsk härstamning i Jämtlands län.

Länsborna har fått ge förslag till pristagare och en jury bestående av fyra invandrare, två män och två kvinnor, har sedan avgjort vem som ska få priset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".