Flyttbar bassäng lika dyr som tältlösning

Politikerna i Östersund sa nej till att köpa ett värmetält över utomhusbassängen vid Storsjöbadet medan resten av badet hålls stängt för ombyggnad hela vintern.

Det skulle bli billigare att hyra en flyttbar bassäng. Men nu visar det sig att kostnaden för kommunen skulle bli densamma - runt 4 miljoner kronor.

För en månad sedan sa kultur och fritidsnämnden i Östersund nej till simklubben Ägirs förslag om att köpa in ett värmetält för att 50-metersbassängen utomhus vid Storsjöbadet ska kunna användas i vinter när badet i övrigt håller stängt för renovering och ombyggnad.

Tältet skulle kosta cirka 4 miljoner och då fanns även ett intresse från arrangörerna av skidskytte-VM att vara med och delfinansiera tältet mot möjlighet för dem att använda tältet för sina behov under de 10 dagar VM pågår i februari och även för kommande världscuptävlingar.

Men i stället valde nämnden att gå vidare och undersöka förutsättningaroch kostnader för att hyra en tillfällig, flyttbar bassäng, med måtten 25x12,5 meter.

Undersökningen är nu klar. Arkitektfirman Månsson och Hansson AB som fått uppdraget att räkna på kostnaderna lämnade i måndags redovisning till nämnden.

- Med montering och demontering, lokalkostnader och allt som tillkommer så visar det sig att reservbassängen skulle bli lika dyr som tältlösningen man tidigare tittade på, säger Janne Nordlöf vid arkitektfirman till SR Jämtland.